divendres, 3 d’abril del 2009

ENS VISITA EN JAUME COPONS

L'escriptor Jaume Copons, autor del llibre "La mà negra" ens visita.
Durant aquest trimestre hem estat llegint "La mà negra", un llibre on es varreja la intriga, les picabaralles entre els companys d'una classe i les aventures d'un grup de quatre. Galerna ha estat el nostre poble durant unes quantes setmanes.

Finalitzada la lectura vàrem tenir l'oportunitat de trobar-nos amb el creador d'aquestes pàgines i fer-li tantes preguntes com se'ns acudien.


A la reunió hem sabut moltes coses sobre l’autor d’un llibre que ens ha agradat perquè és una història ben real que li passa a molta gent i també perquè estem tota l’estona amb la intriga de qui pot ser la mà negra encara que ja ho sospitàvem perquè sempre actua quan l’Ícar no hi és. També és veritat que hi ha coses poc reals, com la visita de nit als vestuaris i l’assumpte dels diners que es trobem al cole, però està bé que hi hagi intriga i misteri perquè si no seria avorrit.
També ens agrada que la mà negra fa que tingui por el dolent i “xuleta” i que no tanqui els temes perquè així podem imaginar com volem que acabin la Laura i el Víctor i si el Bataller i l’Ícar es fan amics o no.
En Jaume ens ha explicat moltes anècdotes de quan era petit i ha contestat una pila de preguntes que li hem fet.
Quan era petit anava a una escola molt horrorosa i tètrica i un dia va veure una mà negra dibuixada a la porta d’un lavabo. Primer ni el va impressionar però després els amics anaven inflant la cosa i va acabar que no podia anar al lavabo sol de por que li feia. Molts anys després ha aprofitat això per fer la seva novel.la. També hi tenia un companys que es deia Cèsar que sempre li pegava i també li va servir pel personatge del Bataller. Ara diu que és un bon tio normal i corrent i que ja poden ser amics.
És curiós que quan era petit no volia ser escriptor. Ell volia ser músic i sempre estava amb la guitarra amunt i avall i ara és guionista de televisió (feia els guions dels Lunis i los Algos que a nosaltres no ens agraden però al nens petits sí), escriu contes per nens petits, escriu novel.les per gent gran i novel.les per gent mig, mig com nosaltres (que diu que és el que li agrada més). Que quan es posa a escriure no recorda res i fa tard a les cites.
Ha guanyat molts premis però no els dóna importància i té un llibre de 700 pàgines escrit i tancat en un calaix perquè no li agrada i no el vol publicar encara que els amics li diguin que està bé.
Ha escrit un altre llibre amb els mateixos personatges però sense la mà negra perquè això ja està acabat. Es diu L’Espasa de Galerna i la Rosa ens ha promès que per Sant Jordi estarà a la biblioteca.
Ens ha dit que a la seva pàgina web jaumecopons.com podem trobar més informació d’ell i dels seus llibres.

Aquí en teniu unes fotos, per refrescar-nos la memòria i poder fer COMENTARIS!!!


BubbleShare: Share photos - Easy Photo Sharing

6 comentaris:

Àngels Ferrer ha dit...

Hola!

Com m'agrada aquesta cançó!


pero cap supera a la de "El lament d'Arión"

Àngels Ferrer ha dit...

upppss m'he equivocat de comentarii


un petó

Xènia ha dit...

Hola!!

Aquell dia va ser molt divertit...

(perquè ens vam saltar mates i socials...) je je

Adeu!

Xènia XD Xb :-) ;)

Laia ha dit...

Hola,
Per a mi el llibre de " La Mà Negra" em va agradar molt i la visita de Jaume Copons també. No vam fer gaires preguntes perquè quan ell havia parlat ja ens contestava les preguntes.

Adéu!

marc navarro ha dit...

Hola

A mi magrada que cada any vingui el autor del llibre que ens llegim, i aquest any més per que era el ultim any.


adeu, i gràcies

Jordi ha dit...

Hola a tots i a totes.

Em va encantar la visita d'en Jaume Copons perquè em va dir moltes coses i perquè vaig estar molt concentrat.


Moltes gràcies i fins un altre.